Ajánlatok, pályázatok

Cégünk azt a politikát követi, hogy korrekt ajánlatot csak úgy lehet adni ( az ajánlatban szereplő összeg megegyezik a végszámlán szereplő összeggel, nincs utólagos magyarázkodás, hogy „ azért lett drágább, mert…”),

ha megismerjük az ügyfél pontos igényeit, és lehetőségeit.

–          Jelenlegi fogyasztás, ennek esetleges későbbi változása, akár pozitív, akár negatív irányba. ( Elköltöznek a gyerekek, plusz fogyasztókat tervezünk, klíma, hőszivattyú, Infrapanel, elektromos kazán, elektromos autó, stb.)

–          A csatlakozási pont adatai, 1 vagy 3 fázis, ezeknek a nagysága. ( _ x__ Amper). Kell-e bővíteni, hálózatfejlesztést intézni, stb.

–          A helyszín ahová lehetőségünk van elhelyezni a napelemes rendszerünket. ( Nagy különbségek vannak árban a különféle tartószerkezetek áraiban, cserép, pala, zsindely, lapos tető, földi tartó, stb.)

–          Az sem mindegy, hogy egy vagy több mezőben kell elhelyezni a kívánt panel mennyiséget. ( ez is befolyásolja a tartószerkezet mennyiségét, és árát, és már ez is meghatározza  az inverter választást, hány darab, illetve hány munkapontos inverterre van szükségünk)

–          Kell-e kalkulálni árnyékhatással? ( A kedvenc diófa, oszlop, kábel, kémény, a szomszéd ház, stb.) Szükség van-e panelenkénti teljesítmény optimalizálásra? Van-e szükség OTSZ kapcsolóra? Szeretne-e az ügyfél kiterjesztett garanciát az inverterre? ( 5 év-től 25 évig.) Stb.

–          A napelemes piacon óriási választékban kaphatók panelek, az elfekvő 240W-os Kínai paneltől, a jelenlegi csúcstartó speciális 375W-os ikercellás európai panelig. Nyilván, óriási árkülönbséggel.

Mivel az a jellemző, hogy a cégek többsége helyszíni felmérés, az ügyfél igényeinek, és lehetőségeinek pontos megismerése nélkül ad ajánlatot, ezért a piacon elérhető legolcsóbb termékekből összeállított rendszerajánlatokat küldik ki. ( Most a leggyakoribb az Amerisolar napelem, és a Grovatt inverter. Mind a kettő kínai termék) A legtöbb cég a rendszer árával, és nem a minőségével próbálja „megfogni” az ügyfeleket.

Mi nem ezt a stratégiát választottuk! Mi az ügyféllel egyeztetve helyszíni, ingyenes műszaki és pénzügyi tanácsadást nyújtunk, és igyekszünk az ügyfél igényeinek, és lehetőségeinek legjobban megfelelő ajánlatot készíteni.

Cégeknek pályázatban, és céges hitelekben, magánembereknek Fundamenta lakásszámlával ( 30%-os állami támogatás) tudunk segíteni. Itt van olyan  lehetőség, hogy az ügyfélnek elintézzük a beruházáshoz szükséges összeget, és négy év alatt, ugyanannyit fizet vissza, mint amit megkapott!

Mivel ön úgy szeretné megvalósítani napelemes rendszerét, hogy az stabilan, megbízható módon működjön, arra kérem, hogy amikor aktuálissá válik a megvalósítás,keressen bennünket, hogy egy hosszú távon is jól működő rendszerre tudjunk önnek egy korrekt ajánlatot adni!

Megjelent a “Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című GINOP-4.1.4-19 kódszámú pályázati felhívás.

A GINOP-4.1.4-19 pályázat célja

A KKV szektor energiafelhasználásának csökkentése, a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése, ezáltal pedig a kibocsátott üvegházhatást okozó gázok csökkentése.

A támogatás mértéke és összege

A támogatás összege: 3 – 100 millió Ft.

A támogatás mértéke maximum  55% lehet.

A kérelmek benyújtásának határideje

2019. november 11. – 2020. január 15.

Támogatásban részesíthetők köre

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások:

 • amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel,
 • melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fővolt;
 • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,

gazdálkodási formakód szerint:

 • 113 Korlátolt felelősségű társaság
 • 114 Részvénytársaság
 • 129 Egyéb szövetkezet
 • 116 Közkereseti társaság
 • 117 Betéti társaság
 • 226 Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe
 • 228 Egyéni cég
 • 231 Egyéni vállalkozók
 • 572 Nonprofit korlátolt felelősségű társaság
 • 573 Nonprofit részvénytársaság
 • 575 Nonprofit közkereseti társaság
 • 576 Nonprofit betéti társaság

jogi forma szerint:

 • kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok;
 • SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, egyéni cégek.

Támogatható tevékenységek

Megújuló energia felhasználása

A GINOP-4.1.4-19 során a fejlesztéssel érintett épület energiaigényének minimum 15 százalékának fedezésére szolgáló rendszerek beépítése támogatható

 • Napkollektoros rendszer telepítése
 • Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése
 • Napelemes rendszer minimum 15 kWp teljesítménnyel
 • Hőszivattyú rendszerek alkalmazása

Energiahatékonyság javítása

 • Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése
 • Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése
 • Meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

A projekt területi korlátozása

Nem támogathatóak a Budapesten és a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek.

Elszámolható fajlagos költségek

 • napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladhatja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten 15 kWp névleges teljesítményig 400.000 Ft/kWp, 50 kWp névleges teljesítményig a 337.000 Ft/kWp értéket, 50 kWp névleges teljesítmény felett a 300.000 Ft/kWp értéket;
 • napkollektoros rendszer esetében az abszorber felületre vetített elszámolható költség nem haladhatja meg a 158.000Ft/nm értéket síkkollektor, 238.000 Ft/nm vákuumcsöves kollektor esetében;
 • szilárd biomassza kazán rendszer esetében a GINOP-4.1.4-19 pályázatban a kazán teljesítményre vetített elszámolható költsége nem haladhatja meg a 123.000 Ft/kW értéket;
 • hőszivattyú rendszerek alkalmazása esetén a hőtermelő teljesítményre vetített elszámolható költség nem haladhatja meg a

– földhő-víz hőszivattyús rendszer esetén a 286.000 Ft/kW értéket

– levegő-víz hőszivattyús rendszer esetén a 213.000 Ft/kW értéket.

Fenntartási kötelezettség

A támogatást igénylő a projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 év.

Forrás: kkvpalyazatok.hu

Megjelent a GINOP-4.1.3-19 napelem pályázat vállalkozásoknak, melyet 100% támogatási intenzitás mellett vehetnek igénybe a vállalkozások 1,5-3 millió forint összeg között. A benyújtási határidő 2019.06.17-től indul és az óriási érdeklődés miatt várhatóan még aznap felfüggesztésre is fog kerülni.

A tervek szerint 5.000-10.000 közötti vállalkozás fog támogatásban részesülni.

Támogatható a Pest-megyén kívüli kkv-k épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszerek telepítése. A cikk végén lévő adatlap kitöltésével ellenőriztetheted, hogy vállalkozásod igénybe tudja-e venni a pályázatot.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje

Kérelmek benyújtása 2019. június 17. 10:00 órától 2020. szeptember 30. 12:00 óráig lehetséges. Ezen időszak alatt a támogatási kérelmek értékelése folyamatosan történik. Fontos, hogy a pályázat mielőbb beadásra kerüljön, mert a keretkimerülés miatt már a beadási határidő előtt lezárhatják a pályázatot!

A napelem pályázat vállalkozásoknak támogatási mértéke, összege

 • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,5 és maximum 3 millió Ft.
 • A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azonban a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladhatja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kW értéket.

Amennyiben a költségek meghaladják a fajlagos költségszintet, akkor a támogatás a fajlagos költséghatár alapján meghatározott elszámolható költség alapján kerül meghatározásra. A fajlagos költséghatáron felüli rész önerőből finanszírozandó.

A 200.000 Ft/kW költség a valós piaci árnál alacsonyabb, ezért, bár elméletileg 100%-os a támogatási intenzitás, szükséges lesz önerő bevonására is. Partnercégünk ehhez a pályázathoz kedvező áron vállalja a teljes rendszer telepítését és adminisztrációját, minőségi ABB inverterekkel és Peimar napelem modulokkal. Töltsd ki a cikk végén lévő adatlapot, majd tudd meg, mennyibe kerül a teljes rendszer!

Támogatást igénylők köre

Mikro-, kis-, és középvállalkozások:

 • amelyek rendelkeznek legalább három lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele
 • amelyeknek a fejlesztendő helyszínén a bejelentett teljes munkaidős létszám a támogatási kérelmek benyújtását megelőző üzleti évben minimum 1 fővolt
 • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,

GFO kód szerint:

 • 113 Korlátolt felelősségű társaság
 • 114 Részvénytársaság
 • 116 Közkereseti társaság
 • 117 Betéti társaság
 • 226 Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe

egyéni vállalkozó a pályázaton nem vehet részt!

jogi forma szerint:

 • kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok

Egy támogatást igénylő a GINOP-4.1.3-19 pályázati felhíváson egyszerre több támogatási kérelmet is benyújthat.

Ugyanazon megvalósítási helyszínre, azaz telephelyre egy támogatási kérelem nyújtható be. Újabb támogatási kérelem ugyanazon telephelyre az előzőleg benyújtott támogatási kérelem visszavonását, vagy a napelem pályázat elutasító döntés meghozatalát követően nyújtható be.

Támogatásban nem részesíthetők köre (a felsorolás nem teljes körű)

 • amely projekt elszámolható összköltsége meghaladja a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevétel összegének a felét
 • amely projekt elszámolható összköltsége meghaladja a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti személyi jellegű kiadások összegét
 • amely megvalósítási helyszínen már napelemes rendszer működik
 • amely mezőgazdasági termelőnek minősül, azaz a legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik.
 • amennyiben az ingatlan hasznosítása során lakás/lakhatás célú fejlesztés valósulna meg, vagyis a tulajdoni lapon ez szerepel

További kizáró okok a teljes felhívásban olvashatók.

A napelem pályázat vállalkozásoknak támogatható tevékenységei

Napelemes rendszer beszerzése és telepítése a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából.

Támogatott a napelemes rendszerek beszerzése és telepítése, a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése.

Csak és kizárólag a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődő, illetve az épületben működő termelési eszközök teljes releváns villamos-energiaigényének legfeljebb 100 százalékát fedező, minimum 7,5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése támogatható. A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre.

A minimálisan telepíthető kapacitás, 7,5 kW átlagos energiatermelése 8250 kWh/év (7,5 kW x 1100 kWh).

Mivel a rendszer energiatermelése nem haladhatja meg az épület energiaigényét, a számlákkal alátámasztott fogyasztás el kell, hogy érje a minimális 8250 kWh-t. Felső határ azonban nincs.

A villamos energia termelői oldal támogatható az inverter kimeneti részéig.

Műszaki és szakmai elvárások a GINOP-4.1.3-19 során

Olyan épület, épületek korszerűsítéséhez nyújtható pályázati támogatás, melyek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 év időtartamban használatban álltak. A használatot a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 év fogyasztást mutató áramszámláival (havi elszámoló számlák, vagy havi részszámlák és éves elszámoló számla) szükséges igazolni.

A napelemes rendszer csatlakozási teljesítményét legfeljebb 20%-kal haladhatja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítménye. A csatlakozási teljesítmény a hálózatra kapcsolódó inverter(ek) összesített névleges hálózati csatlakozási teljesítménye.

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam

A Támogatói Okirat hatályba lépését követően legfeljebb 12 hónap áll rendelkezésre, mely határidő a GINOP-4.1.3-19 felhívásban nem hosszabbítható.

A napelemes pályázat területi korlátozása

Nem támogathatóak a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek, tehát Budapesten és Pest megyében a napelem pályázat vállalkozásoknak nem érhető el!

Fenntartási kötelezettség

A projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 év.

Forrás: kkvpalyazatok.hu

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás